3/29/2012

Authenticiteit als basis voor corporate identity Urban Management

Urban Management is gespecialiseerd in het management van stedelijke ontwikkeling en ruimtelijke investeringen; van herstructurering tot transformatie, van locatieontwikkeling tot de bijbehorende publiek-private samenwerking. Sinds 1992 vertrouwen gemeenten, regio's en zorginstellingen op de visionaire regievoering en resultaatgerichte aanpak van Urban Management.

Omdat het bureau dit jaar 20 jaar bestaat, bleek dit een uitgelezen moment om de strategische positionering en profilering tegen het licht te houden. Eind 2011 werden wij benaderd om mee te denken en te werken aan dit proces van heroriëntatie en herijking van de gehele corporate identity. 

Tijdens dit even intensieve als inspirerende traject hebben we via diverse strategische sessies de visie afgestemd op de actuele doelen en ambities, nieuwe kernwaarden geformuleerd en de basis gelegd voor een hernieuwde positionering. Daarnaast hebben we een nieuwe corporate story geschreven die recht doet aan de aangescherpte naamstelling en kernpropositie van dit bijzondere bureau: regie in resultaat.

Het vervolgtraject bestond uit de verdere ontwikkeling van de visuele identiteit, uitgewerkt in zeer bijzonder drukwerk, inclusief preegtangen en alternatieve materialen én een zeer aansprekende en onderscheidende website, die we in co-creatie met het team van Mett hebben gerealiseerd. Wij verzorgenden daarbij het concept, de creatie, het interaction design, het graphic design en de algehele art direction. Mett verzorgde de verdere realisatie van de complexe techniek achter de site tot in de puntjes. Het resultaat kunt u hier bekijken: www.urbanmanagement.nl. Wie de website bezoekt, zal ook zeker de fotografie en videofragmenten opvallen, die we (grotendeels) samen met Trimax realiseerden. 

More to come from Urban Management... En tot die tijd, hier een impressie van het resultaat:

Identity Huisstijl Urban Management

Identity Huisstijl Urban Management Preeg

Identity Huisstijl Notaris Ontwerp

Identity Huisstijl Notaris Ontwerp

Website Webdeisgn Urban Management

Website Webdeisgn Urban Management

Website Webdeisgn Urban Management

Website Webdeisgn Urban Management