10/23/2012

Co-creatie t.b.v. tentoonstelling SOUNDBITES by MERFORD

Geluid. Kunnen we een wereld voorstellen zonder? Allerminst. Geluid is altijd en overal om ons heen. Soms prettig. Soms subtiel. Soms zelfs zoetgevooisd. En andere keren kan geluid nadrukkelijk aanwezig zijn, meeslepend zelfs of tergend luid. Zelfs wanneer we ons in volstrekte stilte begeven, wordt de stilte haast hoorbaar. En soms zelfs oorverdovend. Welk geluid we ook waarnemen en hoe zacht of luid ook, geluid houdt ons bezig. Sinds jaar en dag. De wetenschappelijke studie naar geluid is enkele honderden jaren oud. En vertelt een interessant verhaal.

Dat verhaal, maar ook het verhaal van wat de toekomst voor ons gehoor en beleving van geluid in petto heeft, is nu te zien én te horen, in SOUNDBITES by MERFORD.

Soundbites MerfordEen unieke tentoonstelling en een inspirerende serie lezingen, waarin je een reis maakt door het verleden, heden en de toekomst van geluidsleer. Aditude Creative Agency en Onze Jongens sloegen de handen ineen met het team van Merford om er een bijzonder co-creatie project van te maken.

Zo gingen professionals binnen Merford aan de slag om in samenwerking met Museum Boerhaave een interessante serie opstellingen samen te stellen voor de tentoonstelling. Ook zorgden zij voor een aansprekende lijst gastsprekers voor een serie themalezingen over geluid, waar belangstellenden zich vanaf nu kunnen inschrijven.

Onze Jongens tekende voor de concepting, de organisatie, het ontwerp van de wanden en regelde de standbouw en verdere aankleding van een inspiratieroute door de fabriekshal.

Ook Aditude ontwikkelde mede de concepten voor de tentoonstelling en de aankleding van de inspiratieroute door het pand. En daarnaast verzorgden wij de copywriting, waarbij een brug geslagen werd tussen de feitelijke verslaglegging van geluidsleer door de tijd heen en een bloemlezing van inspirerende sfeerteksten, citaten en poëtische bespiegelingen die de wanden sieren. Ook verzorgden we met support van onze collega's van Studio Gewoon de realisatie van de e-mailing en online presentatie van SOUNDBITES by MERFORD:  http://www.merford.nl/soundbites/


Hieronder een impressie van de tentoonstelling:

Merford Expositie

Merford Copywriting

Merford Soundbites

Merford Soundbites Aditude


Geïnspireerd door SOUNDBITES by MERFORD en wil je één of meerdere themalezingen bijwonen? Aanmelden kan via http://www.merford.nl/soundbites/