10/17/2012

Creative concepting, copywriting & corporate poetry Merford

Er zijn bedrijven waar je stil van wordt. Omdat er gepassioneerde professionals achter staan. Die hun vak verstaan als geen ander. Die innovaties verbinden aan oplossingen die er echt toe doen. En ja, die 'stilte' tot core business hebben gemaakt. Merford is zo'n onderneming. Enkele jaren geleden mochten wij na een competitie in co-creatie met bevriend ontwerpbureau Onze Jongens tekenen voor de creatief-inhoudelijke benadering van de corporate communicatie. Wij de teksten, zij de schetsen. Dat leverde leuke projecten op. Waaronder een bijzondere set beurswanden voor de Bouwbeurs van 2010, waarop in corporate poetry de specifieke expertise van Merford Special Doors tot over het voetlicht werd gebracht. Deze tekstuele miniaturen zijn overigens ook in het interieur van het kantoor terug te vinden. Een mooi compliment.

In 2011 zijn we met Onze Jongens aan de slag gegaan met de ontwikkeling van een nieuwe corporate brochure: van inzicht naar effect. Dat werd de kernboodschap, die de toon zette voor de verschillende divisies en locaties, die in een mooi en helder opgezet stramien van vorm, vlak en kleur gepresenteerd werden. Hieronder een impressie.

Merford_Soundbites_Copywriting

Merford_Brochure_Copywriting
Merford_Brochure_Copywriting
Dit jaar hebben we de brochure grondig herzien en qua tekst en beeld up-to-date gemaakt. Daarvan volgen binnenkort nieuwe impressies.
Ook hebben we deze zomer meegewerkt aan de creatie, concepting en tekstuele invulling van een bijzondere tentoonstelling over geluidsleer door de eeuwen heen, genaamd 'Soundbytes by Merford'. De tentoonstelling opent deze maand zijn deuren in het even monumentale pand van Merford. Ook daarover binnenkort meer!