1/02/2015

Even voorstellen: Nicke Smeets

Tijdens haar master Filmstudies en Visuele cultuur ontbrak het Nicke zeker niet aan het nodige schrijfwerk. Zo’n studie is nou niet bepaald het wetenschappelijke equivalent van een Netflix-marathon. Schrijven kan Nicke dus wel, en dat is precies wat ze hier komt doen als copywriter.

Het kijken van zowel als goede als slechte films doet Nicke nog steeds graag, maar voor het schrijven van (school)verslagen hoeven we Nicke niet wakker te maken. Nee. Schrijven is het probleem niet. Alleen dan wél graag een stuk tekst met een creatieve uitdaging.

We mogen Nicke eigenlijk nergens voor wakker maken. Hoewel we begrepen hebben dat we haar wél wakker mogen maken voor extra slaap, en dus komen we dan toch weer tot de conclusie dat het maar goed is dat de wekker ons die zorg uit handen neemt. En zoals Nicke daar zelf aan toe zou voegen: #padoemtssssjjj. Want waar zouden we zijn zonder humor?

Koken doet ze graag in uitdagende keukens en dat heeft niets met design te maken. Als ze zich eens niet in bochten wringt gedurende een yoga-sessie, dan doet ze dat wel in de veganistische keuken. Het liefst voor én met familie en vrienden. We begrijpen dat het in haar teksten onmerkbaar is, maar die zachte G horen we op kantoor natuurlijk wél en dat Nicke ‘Gezellig’ met een hoofdletter schrijft moge duidelijk zijn. Als copywriter schrijft ze Karakter overigens ook met een hoofdletter.